Schilderwerkzaamheden

Schilderen is een vak apart. Vaak begint het schilderwerk met het wegkrabben van de oude verflaag, waar zich ook roest onder kan bevinden.

De roestplekken krabben we zorgvuldig weg, zodat het staal van uw boot niet verder kan roesten. De ontstane gaten vullen we op en daarna brengen we de grondverf aan. Het is bijna altijd aan te bevelen om meerdere lagen grondverf te gebruiken, zodat het staal, ook bij een kleine beschadiging goed beschermd is. Tenslotte brengen we enkele lagen topverf aan. We gebruiken hiervoor speciale botenlak, die de boot beschermt tegen alle weersoorten en tegen beschadigingen tijdens het gebruik.

Naast het lakken van stalen boten kunnen wij uiteraard ook uw houtwerk lakken. Houtwerk heeft het meest te lijden van zonlicht. Om ervoor te zorgen dat het hout niet uitdroogt of verzwakt, is een goede laklaag nodig. Of het nu gaat om een enkele mast of om een hele houten boot, bij Het Kompas zorgen we ervoor dat het hout weer glimt en goed beschermd is tegen de zon. Indien nodig maken we het hout eerst helemaal kaal en gaan vervolgens met tenminste 6 lagen lak de bescherming weer opbouwen.

Voor en na het schuren en lakken

Reacties zijn gesloten.